|
|||||||
Online Soru Çözüyoruz !UDS-KPDS sitesindeki UDS-KPDS.COM Online Soru-Cevap - kategorisi altındaki Online Soru Çözüyoruz ! isimli konuyu görüntülemektesiniz. |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
|||
|
|||
![]() Sevgili WWW.UDS-KPDS.COM üyeleri sizler için hizmette sınır tanımıyoruz.Ders çalışırken aklınıza soru mu takıldı ? yeter artık ben bu soruyu çözemiyorum mu diyorsunuz ? veya bu sizin motivasyonunuzu mu bozuyor ? herhangi bir mekanda soru çözüyorsunuz ve bu sorunun çözümü sizin için çok önemli çözemediniz ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum mu diyorsunuz ? artık değil ÜDS-YDS-KPDS sınavlarında dilediğiniz soruyu istediğiniz zaman soruyorsunuz YDS-ÜDS-KPDS ' de uzman kadromuz sizler için cevaplıyor !!! kendinizi geliştirebilmeniz,her an aradığınız desteği yanınızda hissedebilmeniz için tek yapmanız gereken www.uds-kpds.com ' a gelmek.İlgilerinizi bekliyoruz... bir gün mutlaka siz de www.uds-kpds.com'da soru çözeceksiniz !
|
|||
|
|||
|
ÜDS EKİM 2008 SOSYAL SORU 30
After World War I, the League of Nations gave France a mandate over Syria, ----. A) as it formed in 1958, together with Egypt, the United Arab Republic B) since France recognized it in 1930 as an independent republic C) even though nationalist demonstrations in 1945 broke into actual fighting D) but the French were soon opposed by several nationalist uprisings E) whereby it became independent on 29 September 1961, following a revolution bu soruda cevap D şıkkı imiş, lakin ben cevabı D şıkkına götüremiyorum, yardımlarınız rica ediyorum..Teşekkürler. |
|
|
|||
|
|||
|
ÜDS EKİM 2008 SOSYAL SORU
27. ----, who were later joined by Germanic peoples. A) Prague, one of Europe’s most beautiful capital cities, has a population of just over one million B) Today we all know that the Czech Republic is one of Europe’s youngest nations C) In 1993 Czechoslovakia was peacefully divided into two independent states as the Czech Republic and Slovakia D) The Czech Republic has produced writers, artists, and musicians of world renown E) Around 500 B.C. the area now known as the Czech Republic was settled by Celtic tribes soru kökündeki who sanki D şıkkındaki isimlere gidiyor ama cevap E şıkkı imiş. . bu sorunun çözümü nasıldır.
|
|
|
|||
|
|||
|
ÜDS EKİM 2008 SOSYAL SORU 31
31. Finding less expensive accommodation in big cities can be difficult, ----. A) while most cities have several international chain hotels B) unless one stays outside the city centre C) whereas high prices generally apply to hotels in historic buildings D) if a room in a pension or private home is usually more reasonable E) since most hotels prefer to create a family atmosphere bu sorunun çözüm şekli nasıldır. teşekkürler. |
|
|
|||
|
|||
|
tamam smiles hemen hocamız Dr.Murat Ağarı'ya yönlendiriyorum seni sorularına en kısa sürede yanıt bulacaksın uds-kpds.com'da sorularının devamını bekliyoruz ! ilgin için teşekkürler..
|
|||
|
|||
|
Sevgili Simals, öncelikle gösterdiğin ilgiye teşekkür ediyorum... Bu tarz sınavlarda bize verilen soru metnindeki virgül aklımıza öncelikli olarak Connector (so, but, and etc.) elemanları ile Relative Clause elemanlarını (Which, who etc.) Dolayısıyla bu soruda ilk aklımıza gelecek seçenek Connector elemanlı seçenek olan D seçeneğidir. Bu aşamadan sonra anlamını yerleştiririz. Anlam şu şekildedir: 1. Dünya savaşından sonra Milletler Cemiyeti Fransa'ya Suriye'yi sömürir muhalefetle karşılaştıge olarak verdi; ancak Fransızlar orada güçlü bir muhalefetle karşılaştı.. Dolayısıyla doğru yanıt D seçeneğidir. Muat Ağarı
|
|||
|
|||
|
Sevgili Simals, kısaca cevap vermek gerekirse oradaki who, tribes'a yani kabilelere gidiyor... Eğer D şıkkındaki isimlere giderse anlam şu şekilde olur: GErman halklarına sonradan katılan yazarlar ve sanatçılar... Halbuki anlam GErman halklarına sonradan katılan kabileler olmalı...Başarılar Murat Ağarı
|
|||
|
|||
|
Şimdi de üçüncü soruya yanıt vereyim: Soru metnindeki can, ilk etapta aklımıza modal elemanları ile kullanılan unless ve if seçeneklerini yani, B ve D seçeneklerini getiriri. Eğer bu iki seçenek yanlışlsa diğerlerini düşünürüz: B seçeneğini yerleştirdiğimizde anlam şu şekilde olur: Birisi şehir merkezinin dışında kalmazsa, merkezde kalacak ucuz yer bulmak zor olabilir... Bu anlam doğrudur. O halde bu sorunun doğru yanıtı B seçeneğidir. Diğerlerinin anlamları uyumsuzdur.
|
|||
|
|||
|
Hocam valla zihnimizi boşaltıyoruz şu çözümlerle ellerinize sağlık tşk.ler
|
|||
|
|||
|
İnş. faydalı olur...